terugbelverzoek


Reinigen en coaten van ventilatiekanalen en inwendig geïsoleerde kanalen

Ventilatiesystemen raken na verloop van tijd vervuild. De vervuilingsgraad is afhankelijk van het gebruik, de aanwezigheid van verpulverde inwendige isolatie in de luchtkanalen, de manier van filteren en eventuele corrosievorming in het systeem. Friss Luchtbehandeling heeft hiervoor de oplossing. Wij reinigen de kanalen en zorgen voor het juiste onderhoud.

Het probleem en de oplossing

Reiniging van het ventilatiesysteem verbetert de luchtdoorstroming, vermindert de vorming van bacteriën en schimmels, en verlengt de levensduur van de installatie. Reiniging zorgt bovendien voor een verbetering van het verblijfsklimaat. Bij bedrijven leidt een schoon ventilatiesysteem zelfs tot merkbare terugdringing van het ziekteverzuim.

De gezondheid van de gebruikers van gebouwen kan namelijk nadelig worden beïnvloed indien het ventilatiesysteem of de airco-units niet goed worden onderhouden en schoongemaakt. Bacteriënopbouw, vervuiling in het systeem en slecht afgestelde of onderhouden installaties zijn meestal de oorzaak. Vaak gehoorde klachten zijn droge lucht, veel hoesten, te warme en te koude omgeving. We spreken ook wel van het sick building syndrome.

 

Reinigingsmethoden

We onderscheiden diverse reinigingsmethoden voor uw ventilatiekanalen. Afhankelijk van de vervuiling en van de configuratie van uw systeem kan worden gekozen voor:
- Mechanisch d.m.v. borstelmethode
- Pneumatisch d.m.v. persluchtmethode
- Chemisch d.m.v. vloeistof onder hoge druk

In de meeste gevallen zal de borstelmethode worden toegepast, omdat hiermee bijna overal toepasbaar is en doorgaans tot het beste resultaat leidt.

Coaten van inwendig geïsoleerde kanalen

De inwendige isolatie in de wat oudere toevoerventilatiesystemen kan na verloop van tijd verpulveren. Door deze vorm van slijtage vervuilt het systeem met glaswoldeeltjes en de loslatende zwarte beschermingsdoek van het glaswol. Deze deeltjes mengen zich met de lucht die vervolgens wordt ingeblazen in de leef- en werkruimtes. In die gevallen is adequate actie geboden, maar dat betekent niet dat het gehele systeem vervangen hoeft te worden. Het is namelijk mogelijk om deze isolatie na reiniging te impregneren met een vezelbinder, zodat de losse deeltjes worden ingekapseld.

Neem contact op met Friss Luchtbehandeling

Graag overleggen wij met u over de mogelijkheden voor de reiniging en het onderhoud van uw ventilatiesysteem. Neem gerust contact op met Friss Luchtbehandeling!

Specialistische reiniging

friisvoorthuis

Kwaliteit

Recente Berichten

Vacature glazenwasser

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en heb je affiniteit met[...]

Friss Dienstverlening gecertificeerd door Dr. Schutz

Dr. Schutz ontwikkelt in nauwe samenwerking met vloerfabrika[...]

Gevelbord OSB Keurmerk

Het officiële gevelbord van het OSB Keurmerk is binnen! Natu[...]

Keurmerk OSB voor Friss Dienstverlening

Friss Dienstverlening is geaccrediteerd voor het keurmerk va[...]

NEN 4400-1 voor Friss Dienstverlening

Friss Dienstverlening heeft de norm NEN 4400-1 behaald. Deze[...]

Contact

Friss Dienstverlening

Industrieweg 8
5145 PV Waalwijk

Postbus 711
5140 AS Waalwijk

t: 0416 56 10 50
f: 0416 56 10 51
e: info@frissdienstverlening.nl 
e: info@frissluchtbehandeling.nl